Čudesni svijet životinja

Početna » DOGAĐANJA  »  Čudesni svijet životinja

U prostoru školske knjižnice Medicinske škole Bjelovar organizirane su brojne edukativne i likovne izložbe. Velik je dio zavičajnih umjetnika predstavio svoje radove i oplemenio izložbeni prostor knjižnice. Polazište i glavni cilj bio je promovirati stvaralaštvo učitelja i učenika. Prošle školske godine u sklopu projekta MEDart predstavili smo radove darovitih učenika.
Ove godine zadnja je prilika da predstavimo radove darovite učenice 4. d. razreda, maturantice Maje Deželić. Maja je aktivno sudjelovala na brojnim radionicama u školskoj knjižnici, a njezini pojedinačni radovi bili su izloženi u prostorima škole i knjižnice. Ovo je njezina prva samostalna izložba. U Majinim radovima vidljiv je trud, strpljivost, dugotrajan rad, preciznost i posvećenost. Za to je potrebna iskrena ljubav prema likovnom izričaju. Već na prvi pogled vidljivo je da su životinje glavni motivi njezinih radova. Mnoštvo tigrova, ptica, mačaka i pokoji pas oživjeli su iz njezinih crteža. Nacrtala je nježnost i ljubav, ali i snagu i moć!

Program otvorenja 15. siječnja 2024. pripremili su učenici 4. d razreda. Stihovi, glazba i crteži neodoljiva su kombinacija i istinski užitak. Stihove su kazivale Magdalena Turk, Kristina Tomić i Lena Nikolić Šipek, osvrt na Majine radove pročitala je Antonia Voćanec, a za glazbene trenutke zaslužan je Jakov Borota. Program je vodila Nika Sara Devčić.
Na otvorenju izložbe Maja je otkrila da je crtanje dio njezina svakodnevnog života još od vrtićke dobi, draže joj je crtati životinje nego ljude, a crtanje životinja predstavlja joj poseban izazov upravo zbog mnoštva detalja kojima se posvećuje dok to radi.
Izložba će biti otvorena tijekom cijelog siječnja 2024. godine. Dođite!

Scroll to Top Skip to content