Daruvarske toplice – terenska nastava

Početna » DOGAĐANJA  »  Daruvarske toplice – terenska nastava

U petak, 17. svibnja 2024. učenici 2. b razreda, smjer: fizioterapeutski tehničar/ka, u sklopu terenske nastave iz strukovnih predmeta: Masaža, Fizikalna terapija i Osnove kineziologije posjetili su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice.

Pratnja učenicima bila je njihova nastavnica i razrednica Katarina Koh Gustović.

Pod vodstvom glavnog fizioterapeuta bolnice, Tomislava Banića, učenici su se upoznali s vrstama fizikalne terapije koju nudi ovaj rehabilitacijski centar s naglaskom na područja hidroterapije, termoterapije, krioterapije i parafinoterapije koje učenici ove godine i obrađuju.

Na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata, u srcu povijesnog pejzažnog perivoja, smještene su Daruvarske toplice - vrhunski centar medicinske i sportske rehabilitacije.

Uz primjenu termalne vode, mineralnog blata fanga, vrhunski tim liječnika i fizioterapeuta te suvremenu medicinsku opremu, uspješno se provodi liječenje lokomotornog sustava i sportskih ozljeda, rehabilitacija nakon operacija, ozljeda i lomova ekstremiteta, reumatskih bolesti, kao i program pomoći liječenju neplodnosti.

Termalna voda blagotvorno djeluje na degenerativne bolesti kralježnice i zglobova, kronične ginekološke bolesti i upalne reumatske bolesti u fazi remisije, pridonosi relaksaciji mišića, ima analgetski učinak, te blagotvorno djeluje na kožu.

Plivanje u ljekovitoj termalnoj vodi izrazito je dobro za ljudsko zdravlje. Uslijed otpora vode, svi mišići tijela se pravilno oblikuju, a boravak u termalnoj vodi blagotvorno djeluje na prevenciju stresa, umora, smanjene koncentracije i pamćenja, preosjetljivosti, razdražljivosti te smetnji sa spavanjem.

Učenici su zainteresirano pratili predstavljanje te nakon ekskurzije pod dojmom viđenog, zaključili su da je ova ekskurzija bila izuzetno korisna.

Scroll to Top Skip to content