Međunarodni dan sestrinstva

Početna » DOGAĐANJA  »  Međunarodni dan sestrinstva

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva u Medicinskoj školi Bjelovar obilježen je tjedan sestrinstva koji se održavao od 6. - 10.5.2019. u organizaciji Aktiva nastavnika zdravstvene njege. Tijekom tjedna održane su radionice i predavanja u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici.

Radionice su bile na temu:
• „Izmjeri tlak pa preveniraj šlag“ učenici su mjerili krvni tlak te razinu glukoze u krvi.
• Pravilna higijena ruku i razvrstavanje otpada - održana je radionica i predavanje na temu: Pravilna higijena ruku u zdravstvenoj ustanovi i razvrstavanje otpada koji nastaje u zdravstvenoj ustanovi - gost predavač Josipa Šarić, bacc.med.techn. sestra za kontrolu bolničkih infekcija Opće bolnice Bjelovar. Učenici su dobili smjernice o pravilnoj higijeni ruku i načinu zbrinjavanja med. otpada, nakon čega su slijedila pitanja i rasprava. Učenici su demonstrirali pravilno izvođenje zdravstvene njege bolesnika, vizitu kod bolesnika u izolaciji, a sestra Josipa Šarić im je davala smjernice za pravilan rad u cilju smanjenja nastanka bolničke infekcije kod pacijenta.
• „Oživi me, spasi me, pomozi mi“- učenici su demonstrirali reanimacijske postupke, pružanje prve pomoći unesrećenima te podijelili edukativne materijale na temu.
• „Prvo se izvaži pa savjet potraži“ održana radionica na temu Zdravlje za sve - gost predavač Filip Forjan iz teretane „Studio for life“ vagao je učenike i djelatnike Medicinske škole na specijalnoj vagi Omron koja na temelju visine, godina i tjelesne težine određuje visceralnu mast, indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam te mišićnu masu. Na temelju dobivenih rezultata gost Filip davao je daljnje preporuke o zdravom i aktivnom načinu života.
• „Tjelovježbom do boljih otkucaja srca“ učenici su mjerili puls prije i poslije 30 minuta vježbe.

Scroll to Top Skip to content