Tjedan psihologije u Medicinskoj školi Bjelovar

Početna » DOGAĐANJA  »  Tjedan psihologije u Medicinskoj školi Bjelovar

U Medicinskoj školi Bjelovar od 15.-19.veljače 2021. obilježen 14. Tjedan psihologije.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj prvi put je organiziran 2008. godine i odaziv je bio iznenađujuće dobar. Velik broj psihologa iskazao je iznenađujuće veliki entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici ta da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Aktivnost je nastavljena i sljedećih godina pa je tako u prošlom 13. tjednu bilo uključeno preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 375 lokacija u preko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Događanja ovogodišnjeg Tjedna psihologije po mnogočemu su uvjetovana aktualnim okolnostima u kojima živimo. Prije svega je to situacija pandemije bolesti COVID 19 te su u tom smislu neka predavanja u našoj školi održana virtualno. Pored pandemije sadržaje predavanja svakako su odredila i stradanja stanovništva u potresima, tako da neke teme govore o očuvanju mentalnog zdravlja što je i ovogodišnji slogan – Čuvajmo mentalno zdravlje!

Učenici i nastavnici Medicinske škole Bjelovar, u organizaciji Marine Pavić, prof.- školske psihologinje a u sklopu Tjedna psihologije imali su priliku poslušati sljedeća predavanja: Imam tremu, što da radim (prof.Marina Pavić), Što nakon srednje škole – za učenike završnih razreda (prof.Martina Lukačić), Zeleno čudovište ljubomore i Mentalno zdravlje mladih (prof.Renata Hunjadi-Brzović), Izrada ankete u Formsima (prof.Ines Pavičić) i Kako si olakšati nakon stresnih događaja (prof.Marina Pavić).

U nadi da smo svojim predavanjima pomogli učenicima, nastavnicima i zajednici u kojoj živimo i radimo što sve znamo i možemo, cilj svim psiholozima je da budemo još vidljiviji u korist ukupne zajednice.

Zahvaljujemo svima na velikom interesu koji su iskazali za sve aktivnosti u okviru Tjedna psihologije, te također zahvaljujemo učenicima i predavačima koji su se aktivno uključili u samu provedbu navedenih aktivnosti.

Organizator Tjedna psihologije:
Marina Pavić,prof.psihologije

Scroll to Top Skip to content