Brošura “Strategije čitanja”

Početna » KNJIŽNICA  »  Novosti  »  Brošura “Strategije čitanja”

Brošura Strategije čitanja pripremile su školske knjižičarke Zorka Renić, Ana Sudarević i Gordana Šutej. U brošuri su korištene ilustracije Irene Jukić Pranjić. Objavljena je u srpnju 2023. godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Brošura je oblikovana kao svojevrsni kolaž materijala kojima je cilj poučavanje strategija čitanja učenika osnovne i srednje škole. Namijenjen je knjižničarima i ostalim stručnim suradnicima u školi, učiteljima i nastavnicima.

Uvodni tekst ukratko definira strategije čitanja te donosi njihovu podjelu prema relevantnim kriterijima. Slijede praktični primjeri poput scenarija poučavanja i primjera aktivnosti za učenike. Završni je dio brošure preporuka, tj. prijedlog kako uključiti cijelu školu u poučavanje strategija čitanja. Osim toga, brošura sadrži popratne materijale – kartice, provjerna lista, animacije – koji se mogu koristiti tijekom poučavanja ili ih se može umnožiti i podijeliti učenicima. QR kodovi koji se nalaze u brošuri sadrže mrežne materijale koje nije bilo moguće dodati u tiskanu verziju brošure, kao i popise relevantne literature na daljnje usavršavanje.

I na kraju, cijela brošura je dostupan i u mrežnom obliku, kao i svi prilozi koji su prilagođeni za ispis, a nalaze se u mapi dostupnoj na OVOJ poveznici.

Scroll to Top Skip to content