Javnozdravstvena i edukativna akcija: Dan crvenih haljina

Početna » DOGAĐANJA  »  Javnozdravstvena i edukativna akcija: Dan crvenih haljina

Dana 2. veljače 2024. održana je javnozdravstvena i edukativna akcija posvećena: "Danu crvenih haljina". Učenici: 4.a, 5.a i 5.b razreda smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege s nastavnicama: Valerijom Podgorelec, Suzanom Strugar Pavlović, Anom Čanađijom, Anom Horvat, Višnjom Horvat, Tamarom Mudrinić i Miljom Čupen sudjelovali su na spomenutoj akciji: Dan crvenih haljina.

Cilj provođenja aktivnosti bio je osvješćivanje specifičnosti i značaja moždanog udara u žena, ali i obraćanje pozornosti na posljedice zanemarivanja simptoma, kao i na nužnu potrebu promjene načina života.

Javnozdravstvenu i edukativnu akciju organizirala je Opća bolnica ,,Dr. Anđelko Višić” Bjelovar, odnosno Odjel za neurologiju u Multimedijskom centru Bjelovar. 

Učenici su tamo imali priliku poslušati stručna predavanja i aktivno sudjelovati u ispunjenju upitnika u svrhu procjene rizika za nastanak moždanog udara, kao i mjerenju krvnog tlaka i GUK – a (glukoze u krvi) posjetiteljima spomenute javnozdravstvene akcije. 

Scroll to Top Skip to content