Medicinska škola Bjelovar brojnim aktivnostima obilježila Dane medijske pismenosti

Početna » DOGAĐANJA  »  Medicinska škola Bjelovar brojnim aktivnostima obilježila Dane medijske pismenosti

Piše: prof. Marina Pavić, psihologinja pri Medicinskoj školi i koordinatorica Dana medijske pismenosti

Ovogodišnji Dani medijske pismenosti, koji su se trajali tijekom ovog tjedna tematski su bili usmjereni prema utjecaju medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece i mladih.

Važno je osvijestiti zašto mladi koriste društvene mreže, koje svoje potrebe time nastoje zadovoljiti te kako društvene mreže utječu na samosvijest, odnosno na poznavanje samih sebe i na nošenje s različitim psihološkim stanjima. Velika važnost također treba posvetiti bliskim odnosima u adolescenciji, influencerima i uzorima u životima mladih osoba te problemu ovisnosti o internetu.

Utjecaj medija na razvoj seksualnosti

Zbog posebnih uvjeta vezanih uz epidemiološku situaciju učenicima su video predavanja prethodno snimljena bila prezentirana na satovima razrednih odjela.

Željka Holjević, prof. Gimnazije Bjelovar u svom videu prezentirala je učenicima zanimljive informacije na predavanju Lažne vijesti i Sexting-sextorting – Utjecaj medija na razvoj seksualnosti, Tomislav Cug, univ.spec.oec. iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar održao je predavanje pod nazivom Mundus vult decipi, ergo decipiatur – medijski spin, Ines Pavičić, prof. Medicinske škole Bjelovar prezentirala je učenicima temu Moj digitalni identitet.

Proveden kviz ”Jesi li online bully?”

U aplikaciji Teams, u kojoj svakodnevno nastavnici provode online nastavu učenici su rješavali anketu ”Međukulturno proučavanje pojedinačnih i kontekstualnih čimbenika internetskog maltretiranja i internetskog maltretiranja na temelju predrasuda među srednjoškolcima” bjelovarskog Veleučilišta. Također im je psihologinja Marina Pavić pripremila i anketu Internet sveznalica i kviz ”Jesi li online bully?”. Navedeno su rješavali ili u aplikaciji Teams ili s razrednicima na satovima razrednog odjela.

I kao šećer na kraju Dana medijske pismenosti u školi je održana virtualna izložba ”Jučer, danas, sutra – Povijesni razvoj računala” koju je pripremila profesorica Ines Pavičić kojom su izvrsno zaokružena sva događanja vezana u tjednu Dana medijske pismenosti. Nadamo se da se nagodinu vidimo uživo na Danima medijske pismenosti u našoj školi.

Izvor: Bjelovar live

Scroll to Top Skip to content