Svijet oko mene

Početna » KNJIŽNICA  »  Novosti  »  Svijet oko mene

U školskoj knjižnici Medicinske škole Bjelovar postavljena je izložba fotografija učenice četvrtog razreda Lorete Bocij. Izložba Svijet oko mene otvorena je do 5. studenoga 2022. godine.

Kako sama Loreta kaže, fotografijom se počela baviti još u osnovnoj školi. Krenulo je kao zanimacija poslije nastave, a kasnije je izraslo u pravu ljubav. Brojne nove mogućnosti i prilike otvorene su tijekom srednjoškolskog obrazovanja. U Bjelovaru (posebno u Domu učenika) upoznala je zanimljive i stručne osobe koji su Loreti pomogle i potaknule na bavljenje ovim umjetničkim izričajem.

Motivi autoričinih fotografija uglavnom su vezani uz svijet koji je okružuje, ponajviše za prirodu i životinje. Zamjetno je velik broj krupnih planova, a vidljivo je poznavanje važnih elemenata fotografije kao što je kompozicija, simetrija, perspektiva, kombinacija boja i sl.

Izložba je postavljena u povodu Europske godine mladih i Mjeseca hrvatske knjige 2022. koji je također posvećen mladima. Povod postavljanju izložbe je i mali školski projekt MEDart u kojem se želi istaknuti važnost umjetnosti.

Izložba radova učenika Škole uvijek je poticaj na daljnje stvaralaštvo, stoga želimo Loreti još puno fotografija!

Scroll to Top Skip to content