The Beatles – mala izložba o liverpulskim bubama

Početna » KNJIŽNICA  »  Novosti  »  The Beatles – mala izložba o liverpulskim bubama

Knjižnica Medicinske škole Bjelovar i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Moto je ovogodišnje manifestacije „U ritmu čitanja”. Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskoga. Glazba, čitanje i pisanje isprepliću se na razne načine.

Mjesec hrvatske knjige u Medicinskoj školi Bjelovar započeli smo s bubama, i to onim liverpulskim. Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskim muzejom Bjelovar, knjižnici je na posudbu stigla izložba „The Beatles - mala izložba o liverpulskim bubama“ koju je izradila Marijana Dragičević.

Ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar, Milan Pavlović često ističe da jedino bjelovarski muzej ima glazbeni odjel s velikim brojem eksponata i popratnih sadržaja. Radi se o iznimno vrijednoj zbirci koja će, vjerujemo, biti predstavljena široj javnosti. Gradski muzej Bjelovar svoje izlete u glazbene sfere započeo je izložbama o popularnoj glazbi.

Izložbom „The Beatles“ ispričana je priča o ovom planetarno popularnom četveročlanom rock-sastavu iz Liverpoola. Više se može doznati o Johnu Lennonu, Paulu McCartneyju, Georgeu Harrisonu i Ringu Starru koji su svojim djelovanjem obilježili značajan dio povijesti popularne glazbe. Na izložbi je prikazana i diskografska produkcija grupe. Objavili su brojne albume, a neke su pjesme postale vječne i poznate svim generacijama, poput „Let it Be", „Yesterday", „Hey Jude" i dr.

Učenici četiriju škola (Komercijalne i trgovačke, Turističko-ugostiteljske, Ekonomske i birotehničke i Medicinske škole Bjelovar) koje dijele prostor knjižnice imaju priliku posjetiti ovu edukativnu i informativnu izložbu i saznati nešto više o svjetski poznatim liverpulskim bubama. Vrijednost izložbe tim je veća što učenici navedenih škola nemaju nastavu vezanu uz glazbenu kulturu. Izložba se može pogledati od 14. listopada do 8. studenoga. Dođite!

Odgovori

Scroll to Top Skip to content