U Medicinskoj školi Bjelovar održano međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2020.

Početna » DOGAĐANJA  »  U Medicinskoj školi Bjelovar održano međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2020.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu ESF projekta ''Promocija kompetencija učenika i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz strukovna natjecanja i smotre'' prošle je školske godine pokrenula novi model natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia. Natjecanje je iznimno važno budući da promiče strukovne vještine koje su temelj hrvatskog gospodarstva.

Medicinska škola Bjelovar u petak 6. ožujka 2020. bila je domaćin međužupanijskog natjecanja WorldSkills Croatia 2020. u sektoru zdravstvo i socijalna skrb za zanimanje medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege. Škola je bila domaćin natjecanja u disciplini Zdravstvena njega. Ključne kompetencije medicinskih sestra/medicinskih tehničara opće njege vezane su za liječenje i njegovanje bolesnih i drugih osoba kojima je potrebna zdravstvena pomoć i njega, ali i znanja i vještine vezane za unapređivanje i jačanje zdravlja i sprečavanje bolesti.

Na međužupanijskom natjecanju iz Zdravstvene njege sudjelovali su natjecatelji iz 13 škola i 11 županija. Opsežne organizacijske poslove obavili su nastavnici Stručnog vijeća nastavnika zdravstvene grupe predmeta i stručnih predmeta u zanimanju medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege te članovi Organizacijskog i Prosudbenog povjerenstva natjecanja.

Natjecanje je otvorila zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije, prof. Bojana Hribljan.
Natjecanje je završilo proglašenjem pobjednika, podjelom diploma, zahvalnica i pohvalnica. Kratki program pripremila je profesorica mentorica Ana Pleskalt Holiček, a program su izveli učenici Medicinske škole Bjelovar.

Najbolje rezultate na natjecanju postigla je učenica Angelina Majkić iz Medicinske škole Osijek. Angelinina mentorica bila je Martina Tot Vesić. Drugo mjesto osvojila je Anamarija Grozdek iz Srednje škole Bedekovčina, čija je mentorica Nikolina Ferenčak, a treće je mjesto osvojila Marinela Bošnjak iz Srednje medicinske škole Slavonski Brod pod mentorstvom Jasne Karlović. Prvoplasirana učenica ostvarila je pravo natjecanja na državnoj razini, dok konačnu listu sudionika na državnom natjecanju donosi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih temeljem konačnih ljestvica poretka s izlučnih natjecanja .
Čestitamo Angelini i svim učenicima, a njihovim mentorima zahvaljujemo na trudu koji su uložili u pripremu učenika za natjecanje.

Scroll to Top Skip to content