Vedran Cindrić – moja putovanja

Početna » KNJIŽNICA  »  Novosti  »  Vedran Cindrić – moja putovanja

Neodoljivost putovanja možemo povezati s Matoševom tvrdnjom kako nas samo nepoznate stvari privlače. Matoš je putovanja definirao kao poeziju moderne civilizacije, a da je zaista riječ o poeziji, imali su priliku svjedočiti nastavnici i učenici Medicinske škole Bjelovar slušajući o putovanjima mladog bjelovarskog novinara Vedrana Cindrića. Susret pod nazivom „Moja putovanja“ održan je u utorak, 27. studenog u školskoj knjižnici u kojoj se okupilo stotinjak učenika.

Vedran Cindrić proputovao je gotovo cijeli svijet, tražio udaljena mjesta, mjesta u kojima turizam, industrija i općenito civilizacija nisu uništili prirodu i čovjeka. Na svojim je putovanjima fotografirao gradove, sela, šume, rijeke, ali i ljude, raspoloženja i hranu. Bilježio je brojne priče koje su vezane uz njegova lutanja i vrludanja po svijetu. Bilo je bolesti, prijateljstava, iskrenih emocija, humora i toplih ljudskih priča. Većina Vedranovih priča povezana je uz njegova putovanja u Peru, Amazonu i Solomonske otoke.

Ljudi koji putuju često se nađu u brojnim ulogama, a to je najbolje opisao naš poznati novinar i putopisac Joža Horvat: „Putopisac je često u svojim spisima i etnograf i geograf, političar i sociolog, historičar i muzičar, ponajčešće pak i novinar“. Sve je to na svojim putovanjima bio i Vedran Cindrić. Malo je poznato da su njegove fotografije otkupili i ugledni svjetski časopisi poput National Geographica. a nadamo se da će svoje priče oblikovati i u putopis.

Odgovori

Scroll to Top Skip to content